Rezultate surpriză la turneul de volei de la Zalău

Nou-promovata Phoenix Şimleu Silvaniei a învins Steaua şi Dinamo, iar campioana Remat a pierdut, în ultimul meci al turneului, în faţa dinamoviştilor, după ce în primele două partide au câştigat, fără nicio emoţie, duelurile cu Phoenix Şimleu şi Steaua Bucureşti

Turneul de la Zalău a debutat vineri, la ora 17, cu partida dintre Dinamo şi Steaua Bucureşti, duel câştigat cu scorul de 3 – 1 de dinamovişti. Începutul de meci a fost foarte echilibrat, voleibaliştii Stelei câştigând primul set în prelungiri, cu 27 – 25. Jucătorii antrenaţi de Daniel Rădulescu nu s-au intimidat însă deloc de jocul “roş-albaştrilor”, câştigând celelalte trei seturi şi, totodată meciul. Diferenţa din actul trei şi cel de-al patrulea parţial a fost aceeaşi, 25 – 20, iar în setul patru, Dinamo s-a impus cu 25 – 21.
Al doilea meci al primei zile a pus faţă-n faţă cele două formaţii sălăjene: campioana Remat Zalău şi nou-promovata Phoenix Şimleu Silvaniei. Voleibaliştii antrenaţi de Mircea Abraham au încercat să se ridice la nivelul triplei campioane, care a avut un sextet de bază mult schimbat faţă de sezonul trecut, însă au reuşit în rare momente. Primul set s-a încheiat extrem de repede, scorul final fiind 25 – 13 pentru Remat, după 8 – 5 şi 16 – 6 la cele două time-out-uri tehnice. Nici în celelalte două parţiale, şimleuanii nu au trecut de pragul de 20, formaţia din Zalău câştigând cu 25 – 18 şi 25 – 19.
Învinsă categoric în prima zi de campioana Remat Zalău, Phoenix Şimleu a produs surpriza zilei a doua, învingând în numai trei seturi formaţia pregătită de Daniel Rădulescu. Nou-promovata Phoenix nu doar că a învins cu scorul de 3 – 0, dar s-a şi impus la o diferenţă destul de mare în toate cele trei seturi.
Diferenţa din primul parţial a fost de şase puncte, 25 – 19, iar în al doilea set, “alb-roşii” au ajuns până la pragul de 20. Actul al treilea s-a încheiat la fel ca primul, 25 – 19, şimleuanii obţinând o victorie nesperată în faţa dinamoviştilor. “Cu Rematul, băieţii au jucat cu puţin trac, probabil, gândindu-se că întâlnesc echipa campioană, cu jucători străini, consacraţi. Necunscându-i pe jucătorii străini nici nu am putut pregăti foarte bine meciul. Le-am dat doar indicaţii strict legate de joc, în timpul partidei. Cu Dinamo a fost altceva. Am pregătit meciul dinainte, cunoscând echipa, iar jucătorii au respectat toate indicaţiile mele. Au jucat foarte bine şi nu pot decât să-i felicit”, a precizat la finalul partidei antrenorul echipei Phoenix Şimleu, Mircea Abraham.
În a doua partidă, Remat Zalău nu a avut nicio emoţie în faţa Stelei, care a condus de foarte puţine ori, la începutul setului doi, când a avut 8 – 4 şi 8 – 7 la primul time-out tehnic.
Campioana s-a impus cu scorul de 3 – 0, al doilea set fiind cel mai disputat. Actul de debut s-a încheiat cu scorul de 25 – 17, al doilea cu 25 – 22, iar în ultimul parţial s-a înregistrat cea mai mare diferenţă, 25 – 16 în favoarea Rematului.
Phoenix Şimleu Silvaniei a demonstrat în ultima zi a turneului că victoria cu Dinamo nu a fost o întâmplare, câştigând şi împotriva Stelei, cu scorul de 3 – 1. Primul set a fost câştigat de echipa din Capitală, cu scorul de 27 – 25. Voleibaliştii şimleuani au restabilit egalitatea la seturi, după ce s-au impus cu 25 – 23 în actul secund şi le-a câştigat pe următoarele două, cu 28 – 26 şi 25 – 21.
Ultima partidă a turneului s-a disputat între Remat Zalău şi Dinamo Bucureşti. Tripla campioană a României a câştigat clar setul de debut, cu 25 – 19, după care a urmat cădere inexplicabilă în jocul voleibaliştilor de la Remat, de care Dinamo a profitat la maxim, câştigând setul doi cu 25 – 22 şi cu 25 – 20 al treilea parţial. Campioana nu a mai avut puterea să trimită meciul în setul decisiv, Dinamo câştigând şi ultimul act cu 25 – 21.

Leave a Comment